Ovidiu Ohanesian: "Am fost tinuti in intuneric"
Anne-Marie Ohanesian despre fratele sau: "Ovidiu a apucat doar sa-i spuna mamei ca nu-i este deloc bine. De altfel, se vedea ca se simte cel mai rau dintre toti. Dincolo de starea de jovialitate pe care a vazut-o toata lumea la televizor, am observat cit de palid era. Singurul lucru pe care l-am inteles de la el este ca au fost tinuti in intuneric".

Marie-Jeanne Ion: "Imi pare rau!"
Vasile Ion despre fiica sa: "Nu stiu unde este acum, probabil sub protectia autoritatilor. Ma intriga oleaca chestia asta, pentru ca eu continuu sa numar zilele. La aeroport am stat doar un minut de vorba si a plecat. Mi-a zis ca e bine, sa stau linistit si ca-i pare rau. De ce, nu stiu". Senatorul PSD n-a vrut, sau n-a putut, sa elucideze misterul vorbelor sale.
• Sorin Miscoci: Cu gindul la tigari
Dana Miscoci despre fratele sau: "Fizic, Sorin era slabit si arata usor palid. Nu am vazut sa aiba urme de lovituri pe corp, dar avea si un pulover gros pe el. Sorin este fumator si nu stiam daca va rezista atita timp fara tigari. Cind ne-am imbratisat pe aeroport, plasa pe care o avea in mina i-a cazut si am apucat sa zaresc in ea un cartus de tigari arabe, destul de fine".

Sorin Miscoci si-a adus tigari irakiene

In bagajele aduse din Irak, Sorin Miscoci a adus, printre altele, un cartus de tigari irakiene. Sibianul este asteptat sa soseasca in orasul natal la finele acestei saptamini.

Dana Miscoci a povestit ieri, pentru "Evenimentul zilei", primele minute ale intilnirii cu fratele sau Sorin, la sosirea acestuia pe Aeroportul Otopeni Militar. Dana spune ca, in ciuda faptului ca Sorin a slabit in cele 55 de zile de captivitate, acesta sta foarte bine din punct de vedere psihic. "I-am spus ca il iubesc mult si ne-am imbratisat indelung. Raspunsul lui a fost simplu si induiosator. "Dana, te iubesc mult! Va iubesc pe toti! Sint bine". Era foarte lucid si grijuliu. M-a rugat sa-i duc florile la colegii lui de la Prima TV si m-a intrebat de nepotii lui, daca sint cu noi. Fizic este slabit si arata usor palid. Nu am vazut sa aiba urme de lovituri pe corp, dar avea si un pulover gros pe el, asa ca nu sint sigura de asta", a spus Dana Miscoci.

Sorin este asteptat sa vina acasa, la Sibiu, cel mai tirziu joi. "Noi, cei din familie, am plecat acasa. Avem promisiunea ca in cel mult trei zile Sorin va fi alaturi de noi. Nu il mai lasam sa plece.
Am suferit mult pentru rapirea lui. Nici el cred ca nu va mai pleca", a mai spus Dana Miscoci, aflata pe drumul de intoarce la Sibiu, alaturi de parinti.

"Avea un cartus de tigari"

Sorin Miscoci este, conform declaratiilor familiei sale, fumator. In cele 55 de zile cit a fost tinut ostatic, familia lui s-a rugat si pentru ca rapitorii sa-i dea macar cite o tigara pe zi. Sora lui Sorin a marturisit ieri ca, in plasa cu care fratele ei s-a intors acasa, acesta avea un cartus de tigari. "In acele zile, cind era rapit, stateam cu sotul meu si ma tot gindeam daca rapitorii ii vor da tigari. Sorin este un fumator obisnuit, dar nu stiam daca va rezista atita timp fara acest viciu. Cind ne-am imbratisat pe aeroport, plasa pe care o avea in mina i-a cazut jos si am apucat sa zaresc acolo un cartus de tigari cu inscrisuri arabe, destul de fine. Atunci, sotul meu mi-a spus: "Vezi, Dana, ca are tigari?!". Cind ne-am despartit, Sorin s-a intors rapid dupa plasa. Nu a vrut sa ne-o lase noua. E bine acum ca a revenit in tara. Multumim lui Dumnezeu pentru asta", a povestit ieri sora cameramanului de la Prima TV.

Tatal lui Marie-Jeanne: "Mi-a spus ca-i pare rau. De ce, nu stiu"

Senatorul Vasile Ion s-a intilnit cu Marie-Jeanne doar luni, pe Aeroportul Militar Otopeni.
"Nu stiu unde sint acum, probabil sub protectia autoritatilor. Ma intriga oleaca chestia asta, pentru ca eu continuu sa numar zilele. Am stat doar un minut de vorba si a plecat. Mi-a zis ca e bine, sa stau linistit si ca-i pare rau. De ce, nu stiu", ne-a declarat ieri senatorul PSD.

"Nu mai sintem pe vremea lui Brejnev!"

"N-am nici o legatura cu Omar Hayssam", a mai spus ieri senatorul PSD Vasile Ion. El a contestat dreptul partidului de a face investigatii cu privire la conexiunile unor membri PSD cu omul de afaceri arab. "Nu mai sintem pe vremea lui Brejnev. Transmit public conducerii partidului ca n-am nici o legatura cu Hayssam", sustine senatorul Ion. El a transmis un mesaj clar: "Sa nu ma mai intrebe, ca probabil nici nu ma mai duc!".

Ovidiu Ohanesian: "Am fost tinuti in intuneric"

O declaratie socanta facuta de Eduard Ovidiu Ohanesian la sosirea pe aeroport dezvaluie faptul ca jurnalistii romani rapiti in Irak si-au petrecut mai multe zile de detentie in intuneric.

Ieri, la o zi dupa sosirea fratelui ei in tara, Anne-Marie Ohanesian, 42 de ani, era la serviciu, la Scoala Centrala din Bucuresti. Contactata de "Evenimentul zilei", a declarat ca nu a reusit sa discute cu Ovidiu mai mult de citeva minute pe aeroport. De la disparitia sa in hangarul de pe pista de aterizare nu a mai primit nici un semn de la el.

"Presedintele Traian Basescu ne-a spus sa stam linistiti ca vom vorbi cu ei peste doua-trei zile. De atunci nu mai stiu nimic despre fratele meu. Ovidiu a apucat doar sa-i spuna mamei ca nu ii este deloc bine. De altfel, se vedea ca se simte cel mai rau dintre toti. Dincolo de starea de jovialitate pe care a vazut-o toata lumea la televizor, am observat cit de palid era. Singurul lucru pe care l-am inteles de la el este ca au fost tinuti in intuneric in perioada detentiei. Nu ne-a spus nici care a fost cu exactitate momentul eliberarii si nimic altceva. Oricum, eu si mama eram atit de emotionante incit nu stiam ce sa-l intrebam mai intii", a povestit Anne-Marie Ohanesian. "Am discutat si cu celelalte rude, dar nici ele nu stiau mai multe. Cel mai important lucru acum este ca au ajuns cu bine in tara", a declarat sora jurnalistului de la "Romania libera".

"Nu am mai avut cuvinte"

Eduard Ovidiu Ohanesian a parut cel mai afectat de perioada de detentie. A salutat multimea reporterilor veniti sa-l intimpine la aeroport, dar fara exuberanta. Ovidiu si-a imbratisat mama si sora. Mama lui a declarat apoi ca nu a reusit sa vorbeasca prea multe cu fiul ei si ca este "foarte ingrijorata de starea lui de sanatate".

La aeroport, imediat dupa intilnirea cu fratele ei, sora lui Ovidiu Ohanesian a declarat: "Mi-a spus ca se bucura ca a ajuns acasa, iar cind ne-am aflat fata in fata l-am imbratisat. Mama mea a inceput sa plinga". Eduard Ohanesian, in virsta de 37 de ani, a absolvit cursurile la zi ale Facultatii de Management General ale Universitatii Aisteda in anul 1997.
Ovidiu a lucrat un an ca operator de calculatoare la combinatul siderurgic de la Krivoi Rog, Ucraina.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.