Curtea de Conturi a confirmat dezvaluirile recente din "Romania libera" privind cadourile funciare facute de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) unor oameni de afaceri. Controlul a dezvaluit si alte cazuri similare.
Controlorii financiari au precizat ca Holbina Turism, care apartine omului de afaceri Toader Badiu, a cumparat imobilele darapanate de la Holbina care au fost detinute de firma Piscicola Murighiol. Ulterior, Badiu a solicitat ARBDD sa-i cedeze, in folosinta gratuita, 1,7 ha de teren situat in preajma acestor darapanaturi. Imediat, Badiu s-a adresat instantei care a recunoscut dreptul de superficie (folosinta piscicola) a terenului respectiv. ARBDD a trimis Curtii de Apel Constanta un raspuns favorabil privind acordarea dreptului de superficie in favoarea firmei, iar Curtea a dispus intabularea cladirilor si a dreptului de superficie asupra terenului care apartine domeniului public. Curtea de Conturi acuza conducerea ARBDD ca nu a respectat legea privind concesionarea domeniului public, care presupunea organizarea unei licitatii cu aprobarea Guvernului, si astfel a favorizat inchirierea gratuita a terenului din preajma cladirilor pe care ulterior Badiu le-a daramat si a construit in locul lor o luxoasa statiune turistica. Badiu a declarat ca detine dreptul de administrare a terenului, iar activitatea turistica desfasurata la Holbina este legala.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.