Doi plasticieni si doi muzicieni romani vor pleca, in 2009, la Paris, prin bursele "Constantin Brancusi" si "George Enescu", oferite de Institutul Cultural Roman si galeria Cit Internationale des Arts, informeaza ICR.

Plasticienii si muzicienii romani se pot inscrie pentru bursele "Constantin Brancusi" si "George Enescu" pana pe data de 20 decembrie, iar formularul de inscriere este disponibil pe www.icr.ro, la sectiunea burse.

Bursele ICR se adreseaza profesionistilor, indiferent de varsta, cu studii universitare de specialitate incheiate si cu performante recunoscute in domeniu. Bursierii vor fi gazduiti, timp de trei luni, la atelierul contractat de statul roman la Cité Internationale des Arts din Paris si vor primi o suma de bani pentru cheltuielile de intretinere, materiale si transport.

Se vor acorda doua burse "Constantin Brancusi", in perioadele mai - iunie si noiembrie - ianuarie, si doua burse "George Enescu", in perioadele februarie - aprilie si august - octombrie. Beneficiarii burselor au ocazia sa lucreze intr-un mediu artistic international si posibilitatea de a organiza recitaluri sau expozitii la Paris si Bucuresti.

De la lansarea programului si pana acum, au fost acordate burse plasticienilor Suzana Fantanariu, Iuliana Lucia Vilsan, Bogdan Pelmus, Ana Banica, Anca Anghel Coller, Stela Lie si muzicienilor Liviu Danceanu, Mircea Tiberian, Andrei Tanasescu, Diana Rotaru, Nicolae Brindus si Laura Buruiana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.