Toata carnea de porc din Irlanda, produsa in perioada 1 septembrie-6 decembrie, precum si produsele care contin peste 20% carne si grasime de porc din Irlanda, trebuie retrase de pe piata si distruse in conditii de sigurnata, a declarat presedintele ANSVSA Radu Roatis, potrivit NewsIn.

"In sedinta prelungita de ieri (miercuri-n.r), in baza unui schimb de opinii si in temeiul informarii de catre EFSA - European Food Safety Authority - adica Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelui si in baza informatiilor oferite de Irlanda s-a stabilit redactarea unui material care a fost transmis de catre Comisia Europena la nivelul tuturor statelor membre si el face referire la urmatoarele lucruri: carnea de porc din Irlanda, produsa din data de 1 septembrie pana la data de 6 decembrie va trebui retrasa de pe piata si distrusa in conditii de siguranta. De asemenea, produsele alimentare compuse cum ar fi pizza, sandwichuri, sosurile din carne ca si produsele din carne care contin carne de porc si grasimi provenite din Irlanda intr-un procent total de pana la 20% pot fi excluse de la retragerea de pe piata. Atat produsele compuse cat si produsele din carne care contin carne de porc si grasime din Irlanda intr-un procent total mai mare de 20% trebuie retrase de pe piata si sechestrate", a declarat Radu Roatis.

In ceea ce priveste produsele din carne de vita, autoritatile din Irlanda si Marea Britanie vor furniza informatii suplimentare prin sistemul rapid de alerta referitoare la o eventuala posibila contaminare.

Reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au anuntat miercuri ca peste 130 tone de carne de porc contaminata cu dioxina au intrat in Romania in ultimile trei luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.