Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta si Serviciul de Ajutor Maltez in Romania anunta organizarea Concertului de Craciun “Casa Dorintelor”, care va avea loc in data de 14 decembrie 2008, de la ora 11, la Ateneul Roman.
“Casa Dorintelor” este un eveniment cultural caritabil menit sa ajute la strangerea de fonduri in vederea sustinerii proiectului umanitar cu acelasi nume. Concertul se va desfasura sub auspiciile Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta, reprezentat prin ambasadorul Ordinului, Excelenta Sa Reichsgraf Franz Alfred von Hartig.

Proiectul „Casa Dorintelor” a fost demarat in 2005, prin construirea primelor facilitati in cadrul unui centru multifunctional in Micfalau (jud. Covasna) consacrat desfasurarii de programe si activitati dedicate copiilor si tinerilor care provin din medii dezavantajate sau care se confrunta cu deficiente fizice sau psihice. Programele au ca obiective sustinerea mai multor categorii de copii, respectiv a copiilor din familii cu venituri foarte mici, a celor care provin din familii cu risc ridicat de violenta domestica, a copiilor din centrele de plasament, a celor cu un risc ridicat de abandon scolar, precum si a copiilor si tinerilor cu deficiente locomotorii sau mentale.

Organizarea Concertul de Craciun “Casa Dorintelor” a devenit o traditie pentru Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta si Serviciul de Ajutor Maltez in Romania, acest eveniment avand loc la fiecare 2 ani. Astfel, cu ajutorul celor 153.588 Euro, reprezentand donatiile obtinute in urma evenimentelor de caritate din decembrie 2004 si 2006, s-au realizat urmatoarele: achizitionarea unui teren de trei hectare, construirea si finisarea a 7 case, construirea unui pavilion, racordarea la reteaua de curent electric, asigurarea alimentarii cu apa si realizarea sistemului de canalizare.

Evenimentul de caritate din anul acesta are ca scop strangerea de fonduri pentru dezvoltarea in continuare a proiectului, prin construirea unei cladiri multifunctionale necesare pentru toate activitatile si scopurile taberei, dotarea acestei cladiri multifunctionale, realizarea unui sistem de incalzire a celor 7 case si a cladirii, dar si pentru amenajarea de spatii de joaca pentru copii.

Proiectul „Casa Dorintelor” vine in intampinarea necesitatilor diferitelor categorii de copii prin organizarea de scoli de vara sau tabere pentru copiii marginalizati social, programe special concepute pentru copii si tinerii talentati sau programe de pregatire profesionala a tinerilor cu handicap. Mai mult, acest centru gazduieste si programe de consiliere pentru parintii copiilor cu deficiente, precum si programe speciale de instruire pentru voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez in Romania sau tabere pentru familiile incluse in programul maternal pentru copii abandonati.

Spectacolul va fi sustinut de Orchestra Medicilor “Dr. Ermil Nichifor”, iar programul va contine cateva compozitii de referinta de Mozart, Williams, Dvorak si Mendelsson. Acest eveniment este organizat cu sprijinul firmelor Robert Bosch Srl. si Bosch Siemens Electrocasnice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.