31 de persoane sunt cercetate penal si peste 50.000 de petarde si pocnitori au fost confiscate de politisti in cele 120 de actiuni si peste 1000 de controale efectuate in toata tara in cadrul campaniei "Foc de Artificii 2008".

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, pana in prezent au fost efectuate 120 de actiuni si peste 1000 de controale la care au participat mai mult de 1.300 de politisti, sprijiniti de lucratori ai Politiei de frontiera, jandarmi si politisti comunitari. Bilantul inregistrat in urma acestor activitati arata ca au fost constatate 32 de infractiuni, 31 de persoane fiind cercetate pentru incalcarea prevederilor legii privind regimul materiilor explozive si au fost indisponibilizate in vederea confiscarii peste 50.000 de bucati articole pirotehnice din clasa I si peste 4.500 de bucati de articole pirotehnice din clasa a II-a. In total, peste 1.400 kilograme de obiecte pirotehnice au fost confiscate.

IGPR reaminteste ca legislatia in vigoare interzice comercializarea catre persoanele fizice a obiectelor artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice din clasele II - IV, T.1, T.2, precum si a artificiilor din categoria "obiecte zburatoare luminoase" si a pocnitorilor din clasa I. Persoanele juridice autorizate in conditiile legii pot folosi aceste obiecte artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice numai in interes propriu si numai in locurile autorizate.

De asemenea, persoanelor fizice li se interzice confectionarea, detinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice alta operatiune cu obiecte artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice din categoriile mentionate, informeaza IGPR printr-un comunicat remis, joi, Agentiei NewsIn.

Obiectele artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice ce pot fi comercializate de catre persoanele juridice autorizate catre populatie, din clasa I, trebuie sa indeplineasca conditiile de lege. In aceasta clasa I sunt incluse numai obiectele pirotehnice de distractie foarte mici, de tipul artificiilor, cu o masa maxima de amestec pirotehnic de trei grame.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.