Aurelia Bobocel a anuntat, joi, ca expozitia va cuprinde aproximativ 100 de tablouri si va fi organizata in colaborare cu Consiliul Judetean Arad si Centrul Cultural Judetean si va fi deschisa in perioada 15 decembrie - 20 ianuarie.

„Pentru mine Guiness Book este un lucru fara importanta, daca nu realizez ceva pe langa. Scoala de pictura este unul dintre cele mai mari obiective si sunt sigura ca voi reusi, cu ajutorul colaboratorilor, sa pun in practica acest vis. Sunt foarte optimista pentru promisiuni certe. Scoala va fi gratuita pentru someri si persoane defavorizate, cu talent spre pictura”, a declarat Aurelia Bobocel, potrivit NewsIn.

In anul 2004, Aurelia Bobocel a fost inclusa in Cartea Recordurilor din Londra (Guinnes Book of Records - Londra), dupa ce a pictat o icoana pe sticla incalzita, reprezentand „Cina cea de taina”. Pictura omologata de Guiness Book are 2 metri lungime si 1,08 metri inaltime, iar sticla are 5 centimetri grosime. Artista a lucrat peste doua saptamani la realizarea celei mai mari icoane pe sticla. In portofoliul pictoritei se afla 523 de tablouri si icoane, numarate de Comisia de Metrologie romana, dintre care 40 sunt cu tematica religioasa. Picturile sunt si ele scoase la vanzare, banii obtinuti urmand sa contribuie la infiintarea scolii de pictura de la Arad.

Printre tehnicile pe care le foloseste pictorita se numara arderea cu benzina a sticlei sau cu aburi. Cea mai dificila lucrare realizata de Aurelia Bobocel a fost „Cina cea de taina“, deoarece pentru a incalzi sticla lunga de doi metri i-au trebuit patru radiatoare, care au functionat non-stop, timp de doua saptamani.