Inspectorii sanitar-veterinari au descoperit ca aproximativ 44 de kilograme de kaizer infestat cu dioxina au ajuns in kypermarketul Real si supermarketul Primavara din Galati, iar acesta din urma a vandut aproape toata cantitatea primita, pana la controlul DSVSA.

Directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) din Galati, Viorel Gheorghita, a declarat astazi ca pe piata locala au ajuns 43,9 kilograme de kaiser din loturile infestate cu dioxina din Irlanda, informeaza corespondentul NewsIn

"O firma din Ungaria a importat in Romania preparate sub forma de kaizer, iar firma din Bucuresti a distribuit la alte 1.500 de firme. La Galati au ajuns 39 de kilograme la Real si 4,9 kilograme la Can Serv (operatorul supermarkurilor Primavara). Prin sistemul de alerta, am identificat ca acest kaizer e din lotul suspectat de contaminare cu dioxina, din Irlanda", a afirmat Viorel Gheorghita.

O parte din kaizerul care a ajuns pe piata galateana s-a vandut inainte de a fi confiscat de inspectorii sanitar-veterinari. "La Can Serv, din 4,9 kilograme s-au descoperit doar 976 de grame, care s-au confiscat. La Real, toata cantitatea s-a confiscat", a precizat directorul DSVSA Galati.

Oficialul a spus, insa, ca nu exista niciun risc pentru sanatatea populatiei. Totusi, inspectorii sanitar-veterinari vor continua controalele.

Peste 130 tone de carne de porc contaminata cu dioxina au intrat in Romania in ultimele trei luni, a anuntat, miercuri, vicepresedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Laszlo Csutak.

Potrivit acestuia, 40 de tone de carne de porc au fost descoperite la Cluj, 70 de tone in judetele Prahova, Valcea si Bucuresti, si inca 20 de tone intr-un depozit central din Bucuresti.

Potrivit ANSVSA, cele 40 de tone de carne de lucru din Cluj au fost distribuite in 24 de judete la 36 de firme, iar din totalul cantitatii s-au gasit 4.373 kg.

Guvernul Irlandei a ordonat sambata, 7 decembrie, retragerea de la vanzare a tuturor produselor pe baza de carne de porc fabricate in tara, din cauza unei posibile contaminari cu dioxina, o substanta ce poate cauza cancer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.