Inculpatii in dosarul privind fraudarea examenelor pentru obtinerea permisului de conducere din judetul Arges raman in arest, a decis, miercuri, o instanta a Curtii de Apel Targu Mures, transmite corespondentul NewsIn.

Sectia penala a Curtii de Apel Targu Mures s-a pronuntat cu privire la masura arestului preventiv luata fata de inculpatii din dosarul 614/43/2008 privind fraudarea examenelor pentru obtinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges.

"Instanta prin incheiere a dispus mentinerea masurii arestului preventiv si a dispus in acelasi timp respingerea inlocuirii masurii arestului preventiv cu masura de a nu parasi tara sau localitatea”, a declarat Anuta Dusa, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel.

Ea a precizat ca verificarea arestului preventiv este o masura intermediara pana la primul termen de judecata, fixat pentru data de 15 ianuarie 2009.

DNA a trimis in judecata 28 de persoane, dintre care 22 in stare de arest preventiv, in legatura cu fraudarea examenelor pentru obtinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges.

Astfel, Codrut Vlasceanu, sef al S.P.C.R.P.C.I.V. Arges, este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat; luare de mita in forma continuata, iar Vasile Voinea, comisar sef in cadrul Serviciului, de constituire a unui grup infractional organizat; permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii in forma continuata luare de mita in forma continuata; fals intelectual, aflat in legatura directa cu o infractiune de coruptie; nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Au mai fost trimisi in judecata Mihai Craciun, sef Birou Examinari din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Arges, Daniel Zidaru, subcomisar in cadrul Serviciului, Ionut Balan, inspector principal de politie la IPJ Arges, Serviciul Politie Rutiera, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de: aderare la un grup infractional organizat; trafic de influenta in forma continuata; Virgil Ionita, subofiter la S.P.C.R.P.C.I.V. Arges examinator, si Aurelian Radoi, de asemenea examinator.

In instanta vor ajunge si Neagoe Georgel, sef al Postului de Politie Babana, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de aderare la un grup infractional organizat,Triana Proca, agent de politie la S.P.C.R.P.C.I.V. Arges, Ion Ionascu, agent de politie la Serviciul Public Comunitar de Evidenta Persoanelor Campulung, Paul Mandu, functionar angajat la S.P.C.R.P.C.I.V. Arges, Ion Ciripian, director al scolii de soferi S.C. CRI - MAR AUTO COMPANY S.R.L., Tinca Vasile, director al scolii de soferi S.C. Comef Auto Prompt SRL, Nicolae Alexandru, instructor auto, si Constantin Marcu, de asemenea instructor auto.

Au mai fost deferiti justitiei intermediarii Constantin Dumitrescu, Laurentiu Floroiu, Izabel Tudoroiu, Mircea Silveanu si candidatii Florin Stoica si Marian Stancu. Doina Badulici a fost trimisa in judecata pentru complicitate la infractiunea de luare de mita si trafic de influenta, iar Aurelian Ene, Marius Epure, Nicolae Anghel, Marin Dinculescu, Florin Badea-Boroiu si Marius Mierla pentru de aderare la un grup infractional organizat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.