"De asemenea, premierul Tariceanu a cerut detalii despre controlul dispus de ANSVA ca urmare a notificarii primite de la Comisia Europeana, prin sistemul rapid de alerta pentru alimente si furaje", se precizeaza in anuntul Executivului, citat de NewsIn.

DSVSA Olt a sechestrat, miercuri, la sediul unei fabrici de mezeluri, noua tone de carne de porc importata din Belgia, intre care s-ar putea afla si cantitati din lotul de 3,64 tone contaminat cu dioxina, transmite corespondentul NewsIn.

"9.000 kg de carne de porc, din cele 20.318 kg importate din Belgia - intre care se afla si cele 3.617 kg infestate cu dioxina (revandute de belgieni dupa ce au fost importate din Irlanda, n.r.)-, au ajuns la fabrica de mezeluri a firmei Spar Potcoava", a declarat corespondentului NewsIn, directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea.

Bolborea sustine ca inspectorii DSVSA Olt au sechestrat intreaga cantitate de carne achizitionata de firma din Potcoava. Potrivit acestuia, inspectorii institutiei se afla la firma Spar pentru a verifica loturile de carne provenite din Belgia si a constata daca exista si carne contaminata cu dioxina.

Directorul DSVSA Olt a mai declarat ca este posibil ca intrega cantitate de carne contaminata cu dioxina sa faca parte din cantitatea achizitionata de Spar Potcoava, cum la fel de posibil este ca sa nu se descopere nicio cantitate de carne contaminata.

"Pana la pranz inspectorii verificasera jumatate din carne fara a descoperi carne contaminata. Important este ca niciun kilogram din carnea adusa din Belgia, ce contine si loturi de carne contaminata cu dioxina aduse din Irlanda, nu a fost procesat. Daca se va descoperi carne contaminata, ea va fi distrusa”, a adaugat Bolborea.

Potrivit acestuia, din cele 20.318 kg de carne intrata in tara din Belgia, alte 125 kg au ajuns la o alta societate din Olt, Comagrimex, insa nici in acest caz nu este sigur provine din lotul contaminat.
Cele 20.318 kg de carne au fost importate, conform celor sustinute de Veronel Bolborea, de firma bucureseana Meattea International.