"Ce se va gasi din cantitatea respectiva va fi supus sechestrului, confiscat si denaturat, asa cum prevede legea. Deci nu este vorba despre produse - mezeluri, ceva - este vorba despre carne. Este un "retailer" care vinde mai departe pentru carne lucru", a spus presedintetele ANSVSA, Radu Roatis.

Radu Roatis sustine ca nu a ajuns sa fie comercializata carnea contaminata. In plus, unele firme au ca si activitate de comert importul sau comercializarea de carne pe care o revand catre procesator.

De asemenea, Roatis sustine ca nu este vorba despre nici o ingrijorare si nu este cazul sa fie oamenii panicati, dar sa se poata gasi firme nu numai din Bucuresti, sa se poata gasi clienti si din Cluj.

In urma notificarii primite prin intermediul Sistemului Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje (RASFF) inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti (DSVSA) au demarat controale in urma carora s-a constatat ca lotul de carne contaminat a fost deja redistribuit in judetele Ilfov, Buzau si Olt.