Patru minori erau folositi de fratele lui Fane Spoitoru pentru extinderea cercului de clienti. Una dintre retelele de narcotraficanti care se aproviziona de la fratele lui Fane Spoitoru, Ion Migdal, oferea gratuit cocaina si ecstasy pentru patru minori.

Migdal a jucat in filmul „Baieti buni” difuzat de Pro TV. Procurorii DIICOT care au instrumentat dosarul au descoperit ca trei fete si un baiat cu varste cuprinse intre 14 si 16 ani au primit cocaina gratuit de la dealeri pentru a asigura „confidentialitate si siguranta acestora, pentru a nu fi depistati de catre organele abilitate de lege ori de catre membrii familiei”.

Fidelizarea minorilor

Motivul principal pentru care gruparea infractionala condusa de Migdal oferea gratuit droguri minorilor era „fidelizarea” acestora si extinderea cercului de clienti. „Inculpatii Marian Dragomir, zis «Puica», «Bebe Camataru», Gheorghe Niculae, zis «Tudor», Remus Dinca, zis «Padure Mic», Emilian Mamele, zis «Bebe Cantemir», Marian Ion, zis «Martin», si Tudor Niculae, zis «Bure», in mod repetat (...) au vandut, intermediat vanzarea ori oferit gratis diferite cantitati de droguri de mare risc, respectiv cocaina si comprimate ecstasy, invinuitilor si inculpatilor Nicoleta Radoncea, Beatrice Stefan, Marius Dumitru si Florenta Ciuraru, zisa «Cici», si altor persoane”, se arata in rechizitoriul intocmit de procurori.

Din aceasta grupare, formata din 16 persoane, facea parte si fiul interlopului Sile Camataru, Albert Florian Balint, zis „Bebe Camataru”, arestat pentru trafic de droguri. Bebe Camataru a fost prins in urma cu doi ani cand vindea droguri, in centrul Capitalei, unui ofiter sub acoperire.

Ancheta a ajuns la Migdal, dupa ce acesta l-a cooptat in echipa lui pe Cristinel Mandragiu, unul dintre dealerii fiului lui Sile Camataru, Bebe Camataru.

Bani de la procurori pentru droguri

Pentru prinderea lui Migdal, ofiterii sub acoperire au primit un mandat care le permitea cumpararea autorizata de heroina.

Un investigator sub acoperire si colaboratul acestuia s-au prefacut ca vor sa cumpere doua kilograme de heroina de la Migdal, in schimbul a 50.000 de euro.

„Trebuie aratat ca s-a impus cumpararea unor cantitati mari de heroina de la cei in cauza, deoarece era cunoscut faptul ca inculpatul Migdal nu vindea decat cantitati de droguri de ordinul kilogramelor la fiecare tranzactie incheiata”, se arata in rechizitoriu.

De altfel, cel care i-a introdus pe procurori in afacere, colaboratorul “Radu Ion”, a declarat ca Migdal se ocupa de mai multi ani cu vanzarea de heroina.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.