Restaurantele trebuie sa aiba, incepand cu 1 ianuarie, spatii special amenajate si delimitate pentru fumatori si nefumatori. Desi mai sunt doar 3 saptamani pana sa intre in vigoare norma Ministerului Sanatatii, nici un restaurant nu este pregatit in acest sens.
Un tur prin cateva restaurante arata ca nu sunt pregatite sa respecte normele de la data impusa. “Nu avem un spatiu destinat nefumatorilor, dar ii mutam in alta parte a localului. O sa punem un perete despartitor din rigips, dar nu cred ca o sa-l finalizam pana la inceputul anului”, spune Ioan Anghel, patronul unui local din strada Tunari. Chiar daca au auzit de noile norme, patronii nu se grabesc sa indeplineasca cerintele. “Am auzit ca trebuie sa avem un spatiu separat pentru nefumatori, dar inca nu l-am facut. Cred ca o sa punem un profil cu geam despartitor”, declara Sorin Gherman, patronul unui local de pe strada Mihai Eminescu. “Nu am stiut ca trebuie sa fie 50% din spatiu pentru fumatori si 50% pentru nefumatori. Oricum mai multi sunt fumatori. Pentru nefumatori avem cateva mese.”, spune George Coman, alt patron de restaurant. Alte localuri vor alege varianta mai simpla, fara a face modificari si vor declara localul pentru fumatori, pentru a nu-si pierde clientela. “De cand o sa intre in vigoare legea o sa afisam ca acest local este doar pentru fumatori.

Este un spatiu mic si nu avem cum sa-l impartim. Pana atunci ii punem la mese izolate, in colturi diferite pe nefumatori”, precizeaza Mihai Sipot, patronul unui local din bulevardul Dacia. Altii au facut spatiile, insa acestea nu sunt conforme cu prevederile legale prin care spatiul trebuie sa fie impartit pe jumatate intre fumatori si nefumatori.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.