Procurorii anticoruptie au trimis in judecata doi afaceristi oradeni, acuzati de evaziune fiscala si de complicitate la evaziune fiscala, dupa ce au facut trafic cu combustibili, prejudiciul fiind stabilit la 1,5 milioane euro, relateaza NewsIn

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Oradea i-au trimis in judecata pe Ioan Gherman, administrator al societatilor SC Natos SRL si SC Novoil SRL si pe Kovacs Zoltan, administrator de drept al SC Natos.

Potrivit procurorilor, in perioada 2003-2006, Ioan Gherman, in calitate de administrator al celor doua firme ce au ca obiect de activitate intermedieri in comertul cu combustibili, a inregistrat in evidentele contabile operatiuni nereale, prin care se atesta comercializarea de uleiuri minerale catre mai multe societati comerciale romanesti si straine si catre persoane fizice.

"In realitate, aceste produse au fost comercializate ca si carburant auto - motorina, prin statia de distributie a SC Natos SRL Oradea din localitatea Santion, in scopul de a nu plati obligatiile fiscale datorate bugetului consolidat al statului. De asemenea, Gherman nu a evidentiat in documentele legale ale societatii nici operatiunile comerciale de achizitionare a acestor uleiuri minerale".

DNA a mai stabilit ca in toata activitatea sa, Ion Gherman a fost ajutat de Kovacs Zoltan, administrator de drept la firmei Natos. Mai mult, pe parcursul urmaririi penale, Gherman a incercat sa determine un martor sa faca declaratii mincinoase in fata procurorilor, in sprijinul sau.

Prin activitatea lor, cei doi afaceristi au creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1.515.761 euro.

Ion Gherman s-a sustras urmaririi penale, drept pentru care Judecatoria Oradea a dispus, la data de 15 octombrie 2008, arestarea preventiva acestuia pe o durata de 30 de zile, Gherman fiind dat in urmarire generala si in consemn la frontiere.

La data de 27 noiembrie 2008, Judecatoria Oradea a emis mandat european de arestare preventiva.
Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Oradea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.