Administratia, finantata de la bugetul Primariei Capitalei, va avea 66 de posturi, dintre care 15 de conducere. Statul de functii, dar si regulamentul de organizare si functionare, va trebui aprobat, la randul sau, in termen de 60 de zile.

La toate cele 18 spitale pe care le va avea in grija, administratia va avea ca rol si controlarea modului de utilizare a fondurilor alocate. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat recent ca sunt inca discutii cu Ministerul Sanatatii privind finantarea acestor spitale. "Vrem sa clarificam ce se intampla cu lucrarile de investitii aflate in derulare, sa vedem cine va prelua finantarea lor", a spus edilul-sef al Capitalei.

Guvernul a aprobat, la sfarsitul lunii noiembrie, lista celor 18 spitale care vor fi manageriate, de la 1 ianuarie 2009, de municipalitatea bucuresteana, in cadrul unui proiect-pilot ce ar putea fi extins, in functie de rezultate, in toata tara.

Cele 18 spitale sunt Spitalul Clinic "Sf. Maria", Spitalul Clinic de Obsetrica si Ginecologie "Filantropia", Spitalul Universitar de Stomatologie "Prof. Dr. Dan Theodorescu", Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila", Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic de Ortopedie "Foisor", Centru de Boli Reumatismale "Dr. Ion Stoia, Spitalul de Pneumofiziologie "Sf. Stefan", Spitalul Clinic "Caritas", Spitalul Clinic "N. Malaxa", Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu", Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Dr. Victor Babes", Spitalul Clinic "Coltea", Spitalul de Bolnavi Cronici si Geriatrie "Sf. Luca", Spitalul Clinic de Boli Dermato-Venerice "Prof. Dr. Scarlat Longhin", Spitalul Clinic "prof. Dr. Th. Burghele" si Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sarbu".

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat pe 5 noiembrie ca nu este de acord cu proiectul-pilot al guvernului, prin care doar o parte din spitalele bucurestene trec in subordinea municipalitati, si a cerut ca 42 de spitale, inclusiv cele de urgenta, sa fie in administrarea edililor locali.

"Nu vreau un proiect-pilot facut doar pentru a inchide gura lui Oprescu", a spus primarul Capitalei. El l-a acuzat pe ministrul Sanatatii ca "nu a inteles inca" importanta trecerii spitalelor, in numar de 42, la primarie.

Pana la 1 ianuarie 2010, Guvernul va aproba lista tuturor unitatilor sanitare cu paturi care vor trece la comunitatile locale, in functie de rezultatele proiectului-pilot care se va desfasura in Capitala.