Doi agenti de circulatie din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Arad au fost condamnati la patru ani de inchisoare cu suspendare, dupa ce au primit 400 de lei mita de la un ofiter sub acoperire, relateaza NewsIn

Conform unui comunicat de presa al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) remis marti, Tribunalul Arad a dispus condamnarea inculpatilor P.I.L. si P.I. la patru ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, instanta dispunand suspendarea conditionata a executarii pedepsei.

"Cei doi agenti au fost retinuti in baza unor informatii existente la nivelul DGA Arad, conform carora cei doi agenti obisnuiesc sa pretinda si sa primeasca sau sa accepte diverse sume de bani de la conducatorii auto care sunt depistati in trafic incalcand reglementarile legale privind circulatia pe drumurile publice, pentru a-i «scapa basma curata»“, se arata in comunicatul DGA.

Pentru verificarea acestor informatii, in cursul zilei de 25 februarie, a fost organizat si efectuat un test de integritate profesionala, prilej cu care un ofiter testator s-a deplasat cu un autoturism dinspre orasul Lipova spre municipiul Arad. Pe podul rutier de la iesirea din localitatea Paulis, unde exista un marcaj rutier cu linie continua, a depasit un autotren, aspect ce a fost sesizat de un echipaj al Politiei rutiere, care i-a facut semn sa opreasca. In timpul discutiilor, politistul P.I. i-a sugerat ofiterului testator sa-i plateasca suma de 500 lei pentru a nu-i intocmi procesul-verbal de constatare a contraventiei si a nu-i retine permisul de conducere auto.

Dupa efectuarea acestui test de integritate, ofiterii DGA - Arad, sub coordonarea procurorului competent, au procedat la organizarea unei actiuni de flagrant. In data de 11 martie, lucratorii DGA, impreuna cu procurorul competent din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, i-au prins pe agentul sef adjunct P.I.L. si pe agentul sef principal P.I. dupa ce au primit 400 lei de la un ofiter sub acoperire care a depasit un autoturism trecand peste linia continua, suma de bani fiind insusita pentru a nu lua impotriva „contravenientului” masurile legale impuse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.