O romanca din Germania si-a abandonat, in ieslea amenajata intr-o biserica catolica, bebelusul pe care-l nascuse in urma cu numai doua ore. Un copil intr-o iesle, fara o locuinta, exact cum era pruncul Iisus - o versiune moderna a povestii Fecioarei Maria si a lui Iosif, cautandu-si in Bethleem un adapost, a spus preotul bisericii.

Vestea pruncului abandonat, pe 2 decembrie, in ieslea din Biserica "Sfintii Petru si Pavel" din satucul bavarez Pöttmes a facut deja ocolul Germaniei, iar preotul Thomas Rein a anuntat ca strange bani pentru a-i ajuta atat pe micut, cat si pe mama acestuia. Povestea seamana atat de mult cu cea a pruncului Iisus, incat localnicii bavarezi nu doar ca nu o judeca aspru pe romanca, dar chiar vor sa o ajute, in speranta ca aceasta va renunta la ideea abandonarii bebelusului. Femeia se bucura de un tratament bland, i-a fost pus la dispozitie un traducator, iar angajatele Oficiului pentru minori din Aichach-Friedberg incearca sa o scoata din socul care a determinat-o sa-si abandoneze copilul.

Mica minune

La inceputul lunii decembrie, enoriasii au amenajat in altarul bisericii o iesle, conform traditiei, in care copiii puteau pune fan proaspat si langa care credinciosii puteau medita la semnificatiile Craciunului. Intr-o zi, in timp ce se ruga, preotul Thomas Rein a auzit dinspre altar un planset de copil. Plansetul venea din iesle, de sub un pled rosu, folosit de obicei de preot pentru a ingenunchea in timpul serviciului religios. Cand a ridicat pledul, parintele a constatat socat ca pruncul Iisus asezat in iesle era un bebelus in carne si oase! Era frig in lacas, numai 12 grade C, asa ca preotul l-a dus in casa lui din curtea bisericii si a chemat salvarea, temandu-se ca micutul ar putea avea hipotermie, relateaza online publicatia "Christian Today". "Plansul i-a salvat viata, altfel nu mi-as fi dat seama de prezenta lui", a marturisit preotul pentru editia online a publicatiei britanice "Daily Telegraph".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.