“Este foarte ingrijorator faptul ca, in Romania secolului 21, fetele de pana in 20 de ani inca declara ca le este frica sau rusine sa mearga la medicul ginecolog si prefera sa se informeze despre contraceptie dupa ureche. Credem ca este foarte important ca fetele sa practice un comportament responsabil modern in viata de cuplu. Frica de ginecolog reprezinta in Romania un fenomen la fel de ingrijorator ca raspandirea bolilor cu transmitere sexuala sau numarul mare al intreruperilor de sarcina”, spune Alice David, Senior Brand Manager Sensiblu, citata de NewsIn.

Potrivit aceluiasi studiu, doar jumatate dintre tinere se protejeaza la fiecare contact sexual, iar peste 60% dintre ele au declarat ca si-au inceput viata sexuala inainte de a implini 18 ani. Peste 43% dintre tinere folosesc doar ocazional metode contraceptive, in timp ce un procent de 5% lasa acest lucru in grija partenerului.

Studiul a fost realizat in perioada 17-30 noiembrie, pe un esantion de tinere, active sexual, cu varsta cuprinsa intre 15 si 20 de ani.