Secretarul general al CNSLR Fratia, la care este afiliat sindicatul „Alternativa 2002” din Azomures, Maria Dandarau, a declarat duminica pentru NewsIn ca potrivit Contractului Colectiv de Munca combinatul acorda angajatilor si o prima reprezentand cota din profit.

„Aceasta prima din profit se va acorda probabil la sfarsitul anului. Nu se stie suma exacta, dar, potrivit unor calcule facute pe profit, fiecarui angajat ii revin cam 3.500 de lei. Prima de Craciun, egala cu salariul minim, se va acorda inainte de 20 decembrie. La aceste sume se adauga un procent de 75% din salariu, care se da in caz de somaj tehnic”, a spus Maria Dandarau.

Salariatii trimisi in somaj tehnic raman la dispozitia societatii si au obligatia de a se prezenta la locul de munca in 24 de ore de la convocare sau in 12 ore, in cazul celor care lucreaza la instalatia de Amoniac. Conducerea combinatului sustine ca a fost nevoita sa recurga la aceasta masura din cauza problemelor economice legate de criza financiara mondiala. Din cauza scaderii drastice a cererii de ingrasaminte chimice la extern si lipsa totala de comenzi pe piata interna, Azomures are mari cantitati de ingrasaminte pe stoc si nu mai are loc de depozitare.

Conducerea Azomures isi propune reluarea activitatii din data de 12 ianuarie 2009.