In centrul Timisoarei s-a inaugurat, vineri seara, un Targ al Craciunului, cu mii de luminite si ornamente, dar si colinde si zeci de casute cu produse de sezon, transmite NewsIn.

Zeci de timisoreni s-au adunat vineri seara in centrul orasului sa vada Targul de Craciun inaugurat de Primaria Timisoara si iluminatul public de sarbatori. Cu prilejul Targului de Craciun, in centrul istoric al orasului au fost plasati doi brazi inalti de cativa metri, iar pentru copii a fost construit un tron si un om de zapada de trei metri. In fata Catedralei Mitropolitane a fost amenajata o iesle cu personajele Nasterii Domnului. Peste 50 de casute impodobite cu luminite si beteala adapostesc de la produse de sezon- cozonaci, vin si must fiert, gulas la ceaun, colaci secuiesti, pana la cadouri si decoratiuni de Craciun.

"Am fost la Viena si m-am documentat si am vrut sa facem la Timisoara acelasi lucru. Sper ca si comerciantii sa inteleaga ca acele casute trebuie amenajate in stil vienez, cu produse de calitate. Avem si un site pe care timisorenii pot vedea ce spectacole vor fi in cadrul targului, de sarbatori, iar cu un singur click, pot vedea ce adaposteste fiecare casuta”, a declarat viceprimarul Adrian Orza.

Atractia cea mai mare pentru copii este insa ieslea cu personajele biblice in care au fost aduse si doua oi, care pe toata perioada targului vor fi pazite de politistii comunitari. Atmosfera de sarbatoare este completata de colindele care rasuna la difuzoarele din piata.

Un trenulet adus de la Graz va plimba copii pe corso, zilnic, cateva ore, iar in 23 decembrie, in Piata Victoriei isi va face aparitia Mos Craciun, intr-o sanie trasa de doi reni, antrenati la Gradina Zoologica.

Spectacolele care se vor da in aceasta perioada vor contine muzica gospel, colinde de Craciun, iar asteptati sa cante sunt Narcisa Suciu si Victor Socaciu.

Targul a fost inaugurat vineri si se va incheia dupa Craciunul sarbesc, in 12 ianuarie. Iluminatul public de sarbatori in centrul orasului a costat municipalitatea o suta de mii de lei, iar in intreg orasul - 200 de mii de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.