Fostul presedinte Emil Constantinescu a declarat, pentru NewsIn, ca regreta disparitia lui Ticu Dumitrescu, unul dintre simbolurile luptei anticomuniste, precizand ca numele acestuia va ramane legat de legea pentru deconspirarea fostei Securitati.
"O data cu Ticu Dumitrescu ne paraseste unul dintre simbolurile luptei anticomuniste din perioada dictaturii, al suferintei celor din inchisori si in acelasi timp una dintre personalitatile importante ale tranzitiei postcomuniste", a afirmat fostul presedinte.

Emil Constantinescu a declarat ca, numele lui Ticu Dumitrescu va ramane legat intotdeauna de legea pentru deconspirarea fostei securitati.

"Ticu Dumitrescu a fost implicat in toate momentele importante ale tranzitiei, atat ca presedinte al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici, cat si ca unul dintre ctitorii Aliantei Civice, al Frontului Democrat Antitotalitar si Conventiei Democrate.Dupa Ticu, ramane existenta unei constiinte ardente, care a stiut sa lupte pentru ideile in care a crezut si de aceea a si reusit", a precizat fostul presedinte al Romaniei.

Constantin Ticu Dumitrescu a murit vineri dimineata, in urma unor complicatii pe fondul unei boli de ficat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.