Ansamblul este condus de prim-solistul si dirijorul Russell McGregor, concertmaster al orchestrei celebrului palat Schonbrunn din Viena. El a avut ocazia sa ii acompanieze si dirijeze, printre altii, pe Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Placido Domingo.

Artistii austrieci vor fi pe data de 10 decembrie la Arad, 11 la Timisoara, pe 12 la Oradea, 16 Tg Mures, 18 Cluj Napoca, 19 Iasi si pe 20 decembrie la Brasov. Biletele sunt puse in vanzare prin Reteau Bilet.ro si online www.bilet.ro.

Johann Strauss Ensemble a fost fondat in 1985 de muzicienii din Bruckner Orchester Linz. Pana in prezent, orchestra a concertat cu succes la Paris, Londra, Monaco, Madrid, Roma, Berlin, Salzburg, Viena, Tokyo si a colaborat cu violonisti precum Joji Hattori, Aleksey Igudesman sau Alfred Pfleger. De-a lungul anilor, ansamblul a fost dirijat de Martin Sieghart, Christoph Campestrini sau Werner Steinmetz.

'Concertul Johann Strauss Ensemble este un eveniment de prima clasa si va completa un ciclu de concerte, care i-a purtat pe virtuosii artisti de la izvoare si pana la gurile de varsare ale Dunarii, implinind astfel o calatorie reala pe valurile Dunarii Albastre. Mai mult, toate recomandarile creaza premiza unui spectacol de mare valoare, de care se vor bucura toti cei prezenti la acest eveniment', a declarat George Weiner, CEO Reteaua Bilet.ro.