Prima parada a homosexualilor organizata in Romania se loveste de refuzul autoritatilor bucurestene care nu lasa minoritatile sexuale sa se manifeste pe strazile din Capitala. Acestia vor marsalui insa si fara aprobarea Primariei, sambata, cand aproape 200 de persoane, homosexuali, sustinatori si familii ale acestora vor participa la mult dorita parada.

Reprezentantii asociatiei ACCEPT spun ca au solicitat Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) aprobare pentru aceasta manifestare inca din 3 mai si, conform prevederilor legale, ar fi trebuit sa primeasca un raspuns in 48 de ore. L-au primit 17 zile mai tarziu, in 20 mai. Raspunsul era negativ. Motivul invocat? "Nu exista posibilitatea asigurarii conditiilor necesare desfasurarii normale a adunarilor publice". Mai pe romaneste, nu exista jandarmi care sa poata fi trimisi in misiune, sa ii supravegheze pe homosexuali, intre orele 18,30 si 19,30. Meciurile F.C. Dinamo - Universitatea Craiova si Rapid Bucuresti - Farul Constanta, organizate sambata in Capitala, au fost cea mai buna scuza gasita pentru a respinge cererea ACCEPT.

In mai multe runde de negocieri, homosexualii au propus reprezentantilor Primariei atat ore, cat si trasee posibile, dar de fiecare data au fost refuzati. "Motivarea data de Primarie este o porcarie. Au fost doua intalniri si de fiecare data au refuzat cererea noastra. Problema lor era, in principal, de trafic. Apoi ne-au dat traseul Piata Unirii - Parcul Tineretului. Dupa ce am adus toate actele, au decis ca nu ne mai pot ajuta, ca nu sunt jandarmi disponibili" ne-a declarat Florin Buhuceanu, presedintele Asociatiei ACCEPT.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, capitan Alin Avram, ne-a declarat ca "Gayfest este un miting care naste controverse" si erau necesari vreo 50 de jandarmi pentru aceasta actiune. Acestia nu au fost insa de gasit, avand in vedere ca sambata, la ora la care homosexualii ar fi celebrat in strada, se termina unul dintre meciuri, unde jandarmii trebuie sa fie cu ochii in patru deoarece exista o stare conflictuala, Dinamo avand probleme cu suporterii, iar Craiova fiind amenintata de retrogradare. Contactat telefonic, ieri, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Csaba Asztalos, ne-a declarat ca va cere detalii despre acest eveniment celor doua institutii - asociatia ACCEPT si PMB. "Vom discuta aceasta situatie in colegiul director de maine (n.r.-astazi). Este posibil ca Primaria sa fie sanctionata cu pana la 40 milioane lei daca se constata ca a discriminat aceasta comunitate".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.