Acestia au declarat ca stresul survine in principal din cauza muncii peste program, mai mult de 10 ore pe zi, arata un studiu efectuat de Romtelecom

De asemenea, 39% dintre subiecti au declarat ca lucreaza si acasa. Potrivit aceluiasi studiu, peste 40% dintre bucuresteni ajung sa viseze noaptea sarcinile nerezolvate de la birou, iar 47% dintre ei isi imagineaza deseori ca isi iau seful la palme.

Ca antidot la stres, o echipa de actori le va oferi locuitorilor Capitalei, in luna decembrie, momente interactive amuzante si relaxante, in statiile de metrou si de autobuz aglomerate, in cadrul unei campanii organizate de Romtelecom.

Campania are si o componenta online, care ii vizeaza in primul rand pe cei stresati la birou. Site-ul www.antistresu.ro le ofera acestora posibilitatea sa-si verse nervii pe un personaj verde si rau, care intruchipeaza stresul din viata noastra. Acesta poate fi batut si chinuit in voie, ca metoda de eliberare a tensiunii negative acumulate de-a lungul unei zile.

„Tocmai am intrat in cea mai stresanta luna a anului, conform specialistilor. Ni se pare cel mai bun moment pentru o campanie antistres, prin care sa atragem atentia celor din jurul nostru ca stresul poate fi administrat astfel incat sa nu devina nociv. Uneori, doar cateva minute de relaxare sau de descarcare a stresului pot face minuni”, explica directorul de Relatii Publice al Romtelecom, Cristina Popescu.

Studiul a fost efectuat in luna octombrie, pe un esantion de 3.300 de bucuresteni intre 20 si 45 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.