Noua maternitate, care se numeste "Regina Maria" si face parte din reteaua Centrului Medical Unirea (CMU), ofera posibilitatea de a naste natural, prin cezariana sau in apa.

"Pacientele pot alege ce tip de nastere doresc, in functie de evolutia sarcinii si de particularitatile anatomice si fiziologice individuale", a explicat directorul general CMU, Wargha Enayati.

Spitalul poate asigura, pe langa consultatiile si interventiile specifice unei sarcini, interventii in caz de cancer mamar sau genital.

Capacitatea maternitatii este de 60 de paturi, 30 pentru mame si 30 pentru copii. Desfasurata pe patru nivele, maternitatea beneficiaza de un bloc operator, sala de nasteri, terapie intensiva, neonatologie, rezerve si sali de operatie.

"Oferta privata este cea care va obliga oferta statului sa se modifice si sa creasca gradul de dotare si confort din sectorul public. Cu cat apar mai multe unitati private, cu atat competitivitatea intre stat si privat va creste. Unitatile sanitare de stat vor trebui sa imbunatateasca, in primul rand, actul medical", a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Investitia totala se ridica la aproape 5,5 milioane de euro. Conducerea CMU estimeaza ca in primul an de activitate, spitalul va atinge o cifra de afaceri de doua milioane de euro.

Spitalul a fost inaugurat in prezenta reprezentantilor Casei Regale, Principesa Margareta si Principele Radu.