Medicul Razvan Tranca si Andreea Mocanu, fata care-l acuza ca a violat-o si a incercat s-o omoare aruncand-o de la fereastra casei sale, vor fi testati cu detectorul de minciuni dupa ce reprezentantul Ministerului Public a cerut acest lucru la termenul de marti, relateaza NewsIn.

De asemenea, procurorul a cerut instantei sa schimbe incadrarea juridica pentru faptele de care este acuzat medicul Razvan Tranca, motivand ca violul a reprezentat o vatamare a integritatii corporale pentru Andreea Mocanu, iar medicul a incercat s-o omoare tocmai pentru a ascunde acest viol.

Avocatul Andreei Mocanu, Ion Ilie Iordachescu, a spus ca medicul trebuie sa fie acuzat si de intretinere de raporturi sexuale cu o minora, pentru ca Andreea Mocanu nu avea 18 ani la acea vreme. Urmatorul termen al procesului va fi 12 decembrie.

Medicul Razvan Tranca a fost trimis in judecata, in 27 martie, pentru viol si tentativa de omor, dupa ce a fost acuzat ca ar fi violat-o si aruncat-o de la etajul sase pe Andreea Mocanu, care ii era pacienta.

Tranca a dat o singura declaratie, in care a sustinut ca avea o relatie amoroasa cu Andreea Mocanu inca din luna decembrie 2006, la aproximativ trei saptamani dupa ce o operase de apendicita. Potrivit acelei declaratii, Tranca a sustinut ca ar fi avut relatii sexuale cu minora de mai multe ori, in tot felul de locuri - in camerele de garda ale spitalului, in cabinetele medicale, intr-o garsoniera si in locuinta familiei Tranca.

Procurorii au aratat ca fata nu mai fusese niciodata in apartamentul sotilor Tranca. Mai mult, lista convorbirilor telefonice purtate intre cei doi si audierea unor martori au aratat ca medicul era cel care o suna, iar fata n-a ascuns niciodata aceste discutii cu cel care o operase in noiembrie de apendicita si urma sa-i inlature si o umflatura de la umarul stang. Cand parintii fetei erau in Romania, Andreea i-o dadea intotdeauna pe mama sa la telefon, deoarece Razvan Tranca pretindea ca suna pentru a explica ce acte sunt necesare (adeverinte etc.) pentru interventia chirurgicala. Din noiembrie 2006 si pana in momentul violului, chirurgul a sunat-o pe Andreea Mocanu de 25 de ori.

Razvan Tranca, chirurg la Spitalul Grigore Alexandrescu si asistent universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti, tata a doi copii, este acuzat ca ar fi aruncat-o, in seara de 15 februarie, pe pacienta sa Andreea M., de pe balconul apartamentului familiei Tranca. Andreea Mocanu a scapat doar cu niste fracturi, iar pe 23 februarie a fost eliberata din spital, unde i s-a fixat o proteza, potrivit medicilor de la Spitalul de Urgenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.