Peste 40 de filme, printre care castigatorul Palme d'Or din acest an, "Entre les Murs", si o poveste de Craciun cu Catherine Deneuve, vor fi putea fi vazute la Bucuresti, in intervalul 5 - 11 decembrie, la Festivalul de Film Francez.

Filmele vor fi proiectate la sala Elvira Popescu a Cinematecii Romane, CinemaPro, Studio si Europa.
Printre cele mai interesante filme ale festivalului se numara "Le scaphandre et le papillon" (2007), regizat de Julian Schnabel, care a avut patru nominalizari la Oscar si a castigat premiul Bafta pentru scenariu. Pelicula a fost premiata si la Cannes, in 2007, pentru regie.

O alta productie ce merita atentie este "Le renard et l’enfant" (2007), al lui Luc Jacquet, care prezinta prietenia stranie dintre o fetita de 10 ani si o vulpe. Regizorul a realizat si "La marche de l'empereur", premiat cu un Oscar la categoria film documentar.

De retinut si comedia dulce-amara "Une conte de Noel", regizat de Arnaud Desplechin si cu Catherine Deneuve in distributie, care a fost selectionat in competitia pentru trofeul de la Cannes din 2008 si va rula si in cinematografele romanesti, din 16 ianuarie.

Printre productiile romanesti programate la Festivalul de Film Francez 2008 se numara "Moartea domnului Lazarescu" (2005), in regia lui Cristi Puiu, recompensat cu Un Certain Regard la Cannnes, si "Boogie"(2008), semnat de Radu Muntean.

Festivalul de Film Francez de la Bucuresti se afla, anul acesta, la a 12-a editie. Organizatorul principal al evenimentului este Institutul Francez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.