Premierul Tariceanu "neplacut surprins" de reactiile la propunerea ca si pensionarii sa contribuie la asigurarile de sanatate
Romania nu va putea beneficia de calitatea dorita a serviciilor de sanatate, inclusiv medicamentele compensate, daca sistemul se va sprijini in continuare numai pe cele 5 milioane de salariati care contribuie in prezent, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, premierul Calin Popescu Tariceanu, informeaza Mediafax. El a afirmat ca este "neplacut surprins" de anumite reactii aparute in urma declaratiilor privind necesitatea consolidarii sistemului asigurarilor de sanatate. "Daca vrem sa putem asigura o Romanie care sa fie compatibila cu standardele europene, nu vom putea face lucrari de infrastructura doar cand avem inundatii, ci este nevoie de solutii care sa aduca mai multi bani la buget din contributia fiecaruia. Trebuie sa plecam de la principiul ca bugetul se construieste prin largirea bazei de impozitare la care participa cat mai multi. In felul acesta, ne putem realiza obiectivele de infrastructura sau dezvoltare locala de care Romania are nevoie pentru a se plasa la nivelul tarilor europene", a spus Tariceanu. Premierul a mai amintit ca bugetul Romaniei este unul "destul de restrans", care, din pacate, nu permite intotdeauna o alocare strategica a resurselor, ci trebuie sa faca fata unor necesitati imediate si stringente, precum cele din sanatate. Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, joi, ca autoritatile analizeaza posibilitatea suplimentarii numarului de persoane care contribuie la sistemul de asigurari sociale de sanatate prin includerea in aceasta categorie a unei parti din populatia exceptata, precum pensionarii sau beneficiarii Legii privind venitul minim garantat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.