Un licean din Bucuresti a reusit sa treaca de filtrele autoritatilor electorale si a ajuns presedintele unei sectii de votare, desi e doar in clasa a XI-a.

Un licean de 17 ani a fost ieri, pentru cateva ore, presedintele unei sectii de votare din Bucuresti. Patriciu Chiricuta va implini 18 ani abia in ianuarie, dar, in urma unei sesizari facute de un reprezentat al PD-L, a fost inlocuit.

Patriciu sustine ca nu cunostea interdictia si spune ca a facut totul la indemnul unor prieteni mai mari. Ideea le-ar fi dat-o un oarecare, iar lor le-a sunat bine sa fii "supraveghetor" la alegeri. "M-au intrebat niste prieteni, care au 18 ani, daca vreau sa ma bag in chestia asta si am zis da. Dosarul nu l-am depus eu, ci un prieten, acum o luna, doua si am primit raspunsul ca sunt acceptat acum 3 saptamani. I-am dat datele mele de pe buletin si am completat o cerere". Potrivit propriilor spuse, pe cerere liceanul s-a trecut drept student si declara cu mana pe inima ca nu stia ca nu avea dreptul sa faca asta. "M-au sunat si cei de la televiziune si m-au intrebat cum de nu stiam. Uite ca nu stiam", povesteste tanarul.

Parintii sai, pe de alta parte, nu au stiut nimic, iar acum liceanului ii e teama sa nu pateasca "ceva rau". De fapt, nu prea stie cum sa-si justifice gestul. Nici macar cei "aproape un milion jumate" cat auzise ca va primi pentru o zi ca presedinte al sectiei de votare n-ar fi fost o miza. Intrebat daca a facut asta pentru distractie, raspunsul ne-a lamurit si mai putin: "Nu neaparat de asta. Sunt socat. Mi-e teama sa nu patesc ceva", repeta intruna tanarul.

Adolescentul Patriciu e licean intr-o clasa cu profil uman. Insa, chiar daca a scris "istoria" alegerilor libere din Romania, baiatul nu accepta sa dea prea multe informatii despre propria-i persoana dintr-un motiv aparent contradictoriu: nu vrea sa-l stie tot Bucurestiul". In plus, mai are o tema lasata de acasa: in ziua alegerilor, parintii, desi plecati din localitate, i-au transmis prin telefon sa nu declare nimic pana cand nu se intorc acasa.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.