Sotia primarului general al Capitalei, Mioara Videanu, a stins flacarile care cuprinsesera un barbat ce si-a dat foc la sfirsitul saptaminii trecute chiar intr-unul dintre birourile firmei unde aceasta este director general. Bucuresteanul Marian Lazar s-a autoincendiat vineri, in sediul firmei TitanMar, al carei proprietar este chiar primarul Adriean Videanu.

Sinucigasul se afla acolo in speranta ca familia edilului ii va putea oferi un loc de munca.
Marian Lazar este de profesie lacatus-mecanic. De opt ani, de cind se afla in Bucuresti, barbatul a lucrat in constructii, mai mult la negru. Sotia lui, Cornelia Lazar, are un salariu de trei milioane de lei, bani pe care ii cistiga ca asistent-insotitor al fiicei lor in virsta de 16 ani, bolnava de encefalopatie gradul I. Pentru ca nu le mai ajungeau banii de la o zi la alta, iar barbatul nu reusea sa-si gaseasca de lucru, vineri a decis sa apeleze la singura persoana cu functie pe care o cunostea. "Marian il cunostea pe Videanu de mult timp, de vreo 16 ani, fiind prieten cu fratele acestuia. Noi sintem din Videle si acolo Marian a mai lucrat pentru fratele domnului Videanu. Acesta i-a spus de mai multe ori ca vor avea grija de el cind Videanu o sa ajunga la putere", ne-a declarat sotia victimei, Cornelia Lazar.

"Doua zile nu am stiut nimic de el"

Vineri, Marian Lazar a plecat de acasa la zece si jumatate. Sotia sa nu a mai auzit nimic de el pina a doua zi, cind a aflat ca se afla la spitalul de arsi: "Pina simbata, pe mine nu m-a anuntat nimeni nici de la firma, nici de la spital ca si-a dat foc. Era umflat, nu minca nimic, era la perfuzii si nu se putea deplasa. Nu mi-a zis decit ca a fost la firma la Videanu, ca a vorbit cu nevasta acestuia si ca si-a dat foc", a povestit sotia lui Lazar.

A iesit din sediul firmei pe picioarele lui

La sediul firmei TitanMar, ieri, era liniste. Angajatii care se aflau la serviciu auzisera despre incidentul din biroul sotiei primarului. "Stiu ca un barbat si-a dat foc cu benzina intr-unul din birourile firmei. Acum, biroul a fost curatat, iar mobila incendiata este inchisa in depozit", a declarat Dan Georgescu, administratorul TitanMar. Potrivit acestuia, Marian Lazar ar fi parasit cladirea "pe picioarele lui". "Pina la venirea Salvarii, acesta a stat linistit pe treptele sediului firmei", ne-a mai spus administratorul.

Videanu: "L-am ajutat ani de zile"

"Ca si mine, era din Videle, iar acum vreo sase ani mi l-a adus fratele meu sa-l ajut. Avea un copil cu probleme grave de sanatate si m-am gindit ca-l pot ajuta pentru operatia acestuia. Din pacate era inoperabil. De atunci, in fiecare luna, pentru copil, i-am dat cite trei-patru milioane", ne-a declarat primarul general, Adriean Videanu. Referitor la incidentul de la firma sa, Videanu a precizat ca, intr-adevar, Lazar s-a intilnit cu sotia sa Mioara Videanu. "Sotia mea a fost cea care l-a stins si a chemat Salvarea", a adaugat primarul. Politia a declansat deja o ancheta in acest caz.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.