Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis, vineri, apelul procurorilor si l-au condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare pe fostul director executiv adjunct al Directiei Transporturi in Primaria Capitalei, Ilie Valeriu.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au trimis in judecata, pe 26 octombrie 2007, pe Ilie Valeriu pentru luare de mita.

Din probele administrate de procurori reiese ca, la inceputul anului 2007, Ilie Valeriu a pretins de la persoana denuntatoare suma de 10.000 euro, pentru ca, in schimb, in exercitarea atributiilor de serviciu, sa urgenteze vanzarea catre Primaria municipiului Bucuresti a unui teren (proprietatea denuntatorului) situat in zona in care se efectuau lucrarile aferente proiectului de modernizare a bulevardului T. Vladimirescu, cu suprafata de 138 mp, se arata intr-un comunicat al DNA, remis, vineri, agentiei NewsIn.

La initiativa directorului executiv, a fost demarata procedura legala de expropriere pentru cauza de utilitate publica a acestui teren si trecere in proprietatea municipiului Bucuresti, care a oferit cu titlu de despagubiri suma de 461.303 de lei noi.

In comunicat, se precizeaza ca, in data de 9 martie 2007, a fost semnat contractul de vanzare-cumparare a acestui teren de catre proprietari si de reprezentantii Primariei municipiului Bucuresti. Conform prevederilor legale, acest contract a fost vizat de catre Ilie Valeriu din partea Directiei transporturi, drumuri, sistematizarea circulatiei. Valeriu s-a implicat personal si in decontarea sumei de bani aferente contractului de vanzare-cumparare, desi acest lucru excede competentelor sale profesionale.

In data de 26 martie 2007, Ilie Valeriu a primit, cu titlu de mita de la persoana denuntatoare, pentru "serviciile" prestate, suma de 40.000 RON, se mai arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.