20 de elevi de la Scoala generala numarul 9 din Barlad au fost internati astazi in Spitalul de copii din localitate, dupa ce li s-a facut rau la scoala si au lesinat, copiii intoxicandu-se dupa ce au inhalat o substanta necunoscuta, transmite corespondentul NewsIn.

Cadrele medicale spun ca este posibil ca elevii sa se fi intoxicat dupa ce un coleg de-al lor a pulverizat in incapere un spray paralizant.

Directorul Spitalului de copii Barlad, Magdalena Cozma, a declarat ca 18 din cei 20 de elevi sunt sub perfuzie, transmite corespondentul NewsIn. Elevii au povestit ca au simtit un miros intepator in sala unde participau la repetitiile pentru festivitatea de 1 Decembrie.

"Copiii au ajuns la spital cu ameteli, frisoane, greturi, cefalee, doi dintre ei pierzandu-si cunostinta. Ei au povestit ca unul dintre colegi a pulverizat in incapere cu spray paralizat. Starea copiilor in acest moment este stabila", a precizat Magdalena Cozma.

La scoala din Barlad unde s-a produs incidentul a fost trimis un medic pediatru si o asitenta medicala care sa supravegheze si sa evalueze starea elevilor care se afla in unitatea de invatamant. De la copiii internati in spital au fost prelevate probe de sange, care au fost trimise la laboratorul de toxicologie din cadrul Serviciului de medicina legala Vaslui.

Circa 60 de copii de la scoala din Barlad se aflau la repetitiile pentru festivitatea de 1 Decembrie. Rand pe rand, 18 elevi au inceput sa se simta rau, s-au invinetit in jurul gurii si si-au pierdut cunostinta. Ei au fost dusi cu ambulanta la Spitalul de Copii din Barlad.

Autoritatile sanitare si reprezentantii Inspectoratului Scoalar Judetean au inceput o ancheta pentru a stabili cu ce substanta s-au intoxicat copiii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.