Partiile din Azuga sunt singurele functionale in acest sfarsit de saptamana pe Valea Prahovei, iar cele din Sinaia si Busteni ar putea fi deschise saptamana viitoare, temperaturile pozitive si ploile inregistrate in ultimele zile facand ca stratul de zapada sa nu fie compact si suficent pentru schi.

"Pe partia Cazacu din Azuga se poate schia deja, la Sorica mai dureaza. Tunurile de zapada au functionat toata saptamana, insa partia Sorica, fiind mult mai lunga, dureaza mai mult pana va fi inzapezita total", a precizat vineri primarul din Azuga, Adrian Purcaru. Telegondola functioneaza insa la capacitate maxima, a spus Purcaru. O calatorie dus-intors costa 18 lei.

La Sinaia, niciuna din cele sapte partii existente nu va functiona in urmatoarele zile. "Noi nu dispunem de niciun tun de zapada artificiala, iar ninsoarea cazuta nu este suficienta. Ne pregatim, masinile de batut au intrat pe partii, insa ne pregatim pentru saptamana viitoare", a declarat primarul din Sinaia, Vlad Oprea.

Nici la Busteni, pe partia Kalinderu, nu se va putea schia in weekend. "De o saptamana tunurile de zapada lucreaza in fiecare noapte, insa temperaturile pozitive si ploile inregistrate in ultimele zile au facut ca stratul de zapada sa nu fie compact si suficent pentru schi. Cred ca peste o saptamana se va putea schia la Busteni, daca ne ajuta temperaturile negative", a precizat administratorul partiei din Busteni, Ion Vasilescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.