Pe strazile inguste ale Ravalului se amesteca “fetitele de la strada”, hotii, toxicomanii si traficantii. Cristina si Robert, un cuplu de tineri bucuresteni stabiliti in Barcelona, au vorbit liber cu reporterul „Adevarul“ despre viata lor.

Cristina, desi are doar 21 de ani, povesteste ca a inceput sa consume heroina de la varsta de 16 ani. Prima doza a luat-o in Bucuresti, datorita anturajului.

Prietenul ei, Robert, de 32 de ani, anunta ca nu poate ajunge la timp la intalnire. A fost retinut de politisti, care i-au confiscat doua parfumuri furate.

“Noi din asta traim. El fura si asa avem bani sa ne injectam amandoi de 2-3 ori pe zi”, scuza Cristina intarzierea prietenului sau. Cei doi se afla de sase luni in Spania. “Ma simt singura si ma plictisesc.
Mi-am pierdut actele si politia e mereu cu ochii pe noi”.

Criza afecteaza si traficul

Pe fondul recesiunii economice, in Spania, au mai scazut si preturile practicate de traficanti. Astfel, o doza de cocaina sau heroina se cumpara pe strazi cu 20 de euro.

“De obicei, negrii si pakistanezii sunt dealeri si ii gasesti imediat pe strazi. Datorita prezentei politistilor in zona, bilutele se ascund in gura sau in fund”, povesteste Robert, care intre timp a reusit sa scape de agenti.

O zi normala din viata cuplului consta, de obicei, in comiterea de mici furturi. “De obicei, luam parfumuri sau haine de firma, pe care le vindem la alti romani”. Frica insa ii urmareste mereu, pentru ca au intrat deja in vizorul politistilor.