Minerii de la Exploatarea Miniera Petrila au inceput lucrul, joi dimineata, dupa ce s-a stabilit ca ei pot cobori in subteran in conditii de siguranta., transmite corespodnentul NewsIn.
Conducerea Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani a anuntat ca minerii au putut reincepe lucrul, deoarece conditiile permit asta. In urma cu cateva zile, cand salvatorii minieri au coborat in subteran, s-a produs o noua explozie, ei reusind sa revina la suprafata fara sa fie ranit cineva. Potrivit CNH Petrosani, o ultima inspectie in interiorul minei a avut loc in cursul noptii de miercuri spre joi, stabilindu-se ca nu exista pericol pentru reinceperea activitatii.

In mina Petrila s-au produs, in data de 15 noiembrie, doua explozii in urma carora si-au pierdut viata 13 persoane, iar alte 17 au fost ranite. Prima explozie, soldata cu opt morti, a avut loc in jurul orei 14.50, in abatajul 431, cota 250. Din primele cercetari s-a stabilit ca deflagratia s-a produs ca urmare a unei acumulari de gaz metan in subteran. O noua deflagratie s-a produs, in aceeasi zona, in jurul orei 18.40, patru salvatori minieri pierzandu-si viata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.