Liderul de sindicat al profesorilor din Nadlac, Liliana David, a declarat, joi, ca decizia de a nu se intra la cursuri a fost luata in urma consultarilor cu cadrele didactice si nedidactice. „Suntem 123 de profesori si personal auxiliar care astazi (joi, n.r.) nu vom lucra, deoarece nu am primit salariile pentru luna octombrie.

Noi consideram ca ceea ce ni se intampla este umilinta. Au trecut 20 de zile de cand trebuia sa luam salariile. Sunt colegi care au datorii la banci, care au probleme mari din cauza faptului ca nu si-au primit banii. Nu vom intra la ore pana cand nu vom primi salariile“, a declarat Liliana David.

Pana cand profesorii vor relua cursurile, elevii au fost trimisi acasa, urmand sa fie anuntati cand vor reveni la clase.

Primarul orasului Nadlac, Vasile Ciceac, a afirmat ca banii pentru plata profesorilor au fost primiti de la Bucuresti, dar pentru a putea fi platite salariile este nevoie de o rectificare bugetara care urmeaza sa fie aprobata intr-o sedinta a Consiliului Local.

Liderul Sindicatului Democratic din Invatamant Arad, Danut Ienasescu, a sustinut ca situatii similare cu a profesorilor de la Nadlac mai sunt in alte patru localitati din judet. Ienasescu a mai afirmat ca in unele unitati de invatamant din judetul Arad profesorii au primit doar 70 la suta din salarii, din cauza lipsei banilor.