Nelu Pascu, 44 de ani, din Galati, a inceput sa picteze in 1990 pentru ca iubea tablourile si nu avea bani sa si le cumpere. Primul tablou a fost o copie dupa “Floarea Soarelui” de Van Gogh, pictorul preferat.

Stabilit in Italia, Pascu isi incarca panzele si culorile in masina personala si pleaca in sesiuni de creatie. Tablourile sale stau marturie a locurilor prin care a trecut artistul: Grecia, Amsterdam, Viena, Paris, Praga. Dragostea pentru Van Gogh l-a facut sa mearga la Arles, Saint-Rémy. La Montmartre a pictat langa atelierul lui Renoire.

Cariera pictorului a evoluat in urma semnarii unui contract cu “Galleria Spagnoli”, din Florenta. Acestei institutii, Nelu ii livreaza peisaje in care transpune natura din Vrancea copilariei sale.

In timpul saptamanilor de creatie ale galeriei, Nelu este singurul pictor care vorbeste cu publicul. Publicul il urmareste in timp ce picteaza, iar uneori lucrarile sale sunt licitate chiar pe loc. In acele momente, artistul e rasplatit si intelege ca si-a atins “misia”: “Nu trebuie sa-i arat publicului cat sunt eu de bun, inteligent, sensibil, ci cat de mult este el sensibil si bun”, spune artistul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.