Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sanctionat miercuri doi magistrati, pentru abateri disciplinare, se arata intr-un comunicat remis agentiei NewsIn.

Astfel, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii l-a sanctionat pe judecatorul Alin Ghimpau, de la Judecatoria Turnu Severin, prin "diminuarea indemnizatiei de incadrare lunara bruta cu 15 %, pe o perioada de 3 luni, deoarece si-a exercitat functia cu grava neglijenta", arata comunicatul.

De asemenea, Sectia pentru procurori a celui mai inalt for al justitiei a sanctionat, cu avertisment, o abatere disciplinara savarsita de procurorul Laura Minca, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Pucioasa, acuzata tot de exercitarea functiei cu grava neglijenta.

Impotriva acestor hotarari se poate exercita recurs in termen de 15 zile de la comunicare, care va fi solutionat de Completul de 9 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, se mai specifica in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.