Geneza romanului "Trenul de Trieste" si publicarea lui in SUA au durat patru ani, desi scrierea primei variante i-a "furat" Domnicai Radulescu doar opt luni.

Ieri, scriitoarea s-a intalnit cu cititorii din Cluj, iar astazi are programata lansarea la Brasov.

Domnica Radulescu este singura scriitoare americana de origine romana cu un succes fulminant. Pentru asta ea a acceptat sa treaca prin filtrul unui editor american, care i-a indrumat pasii pana la primul succes.

S-a nascut in Romania, dar a fugit in SUA in 1983, dupa ce a absolvit Facultatea de Litere, sectia "Literatura si civilizatie engleza", la Universitatea din Bucuresti. A fost profesoara la Universitatea din Chicago, iar in prezent este profesor universitar la una dintre primele zece universitati ale Americii, Washington and Lee Virginia University. A predat cu o bursa Fullbright la Cluj, marturisind ca este placut impresionata de nivelul cultural al studentilor ei romani si, mai ales, de entuziasmul pe care acestia il manifesta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.