Accesul in zonele turistice ale Muntilor Rodnei, Poiana Zanelor si Valea Mariilor, este ingreunat de caderile masive de zapada, potrivit Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita-Nasaud, transmite corespondentul NewsIn.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi, lt. Georgeta Casvan, a declarat, marti, ca jandarmii montani din Rodna au informat institutia ca, din cauza ninsorii abundente depuse pe brazi si copacii de pe marginea DN 17 D, la Rodna, Valea Vinului, Sant si Valea Mariilor, copacii s-au prabusit pe sosea ingreunand deplasarea turistilor in trafic.

De altfel, circulatia pe DN 17 D in apropiere de localitatea Rodna se desfasoara cu dificultate din cauza zapezii care s-a depus intr-un strat de cinci centimetri, drumarii fiind obligati sa suplimenteze numarul utilajelor de deszapezire din zona pentru a evita blocajele.

Seful Sectiei Bistrita a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, Alexandru Slavita, a declarat, marti, ca circulatia se desfasoara cu dificultate in zona dupa ce toata noaptea a nins. „Unul din cele sase utilaje care actionau acolo s-a defectat. Am trimis altele doua care sa ajute la deszapezirea drumului”, a declarat Slavita.

Pe DN 17 in Pasul Tihuta, circulatia se desfasoara normal cu toate ca in zona ninge abundent. Nu au fost insa blocaje rutiere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.