Guvernul Tariceanu isi respecta promisiunile facute la inceput de mandat: o sa-i bage la inchisoare pe toti profesorii care dau meditatii si nu declara sumele incasate in urma acestora. Potrivit noului proiect de lege privind combaterea evaziunii fiscale inaintat de catre Executiv Senatului "sustragerea de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin exercitarea de activitati fara autorizatia prevazuta de lege" se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 8 ani. Astfel, orice profesoras cu salariu derizoriu care-si rotunjeste venitul lunar cu unu, doua milioane de lei ar putea fi incarcerat daca este prins de catre inspectorii fiscali. Aceeasi pedeapsa este prevazuta si pentru "ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale". Alaturi de profesori mai pot fi incarcerati si medicii.

Desi, stimati cititori, v-ar veni greu sa credeti, pana si proaspetii insuratei intra sub incidenta legii. Daca nu declara suma pe care au incasat-o in urma nuntii, "porumbeii" sunt considerati evazionisti fiscali si isi vor incepe viata de cuplu direct la inchisoare. Pedeapsa?! Tot intre 2 si 8 ani. Mai rau este ca nu vor fi lasati impreuna in celula, neputand decat sa-si faca vizite periodice. Cu putin noroc si un viitor copil ar putea vedea lumina zilei prin gratiile de la Jilava sau din alt penitenciar.

Legea privind combaterea evaziunii fiscale, va da o grea lovitura si cantaretilor sau lautarilor, care presteaza pe la tot felul de petreceri private si care, nefiind platiti in baza unui contract, au ajuns sa stranga averi colosale de ordinul milioanelor de dolari. Daca acestia nu vor declara sumele pe care le-au incasat la cantarile respective vor ajunge sa-i incante doar pe colegii de celula. Cat timp?! Tot intre 2
si 8 ani.
Dezbaterea proiectului de lege in Comisia juridica a Senatului a fost amanata pe saptamana viitoare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.