Proiectul de hotarare se afla pe ordinea de zi a sedintei de marti a Executivului. Calatoria gratuita se va face cu trenul rapid, la clasa a II-a, potrivit NewsIn.

Potrivit noii legislatii privind alegerea Camerei Deputatilor si Senatului, studentii, bolnavii, militarii, politistii si jandarmii care nu vor fi in localitatea de domiciliu in ziua alegerilor nu-si vor putea exercita dreptul de vot, deoarece alegerile uninominale nu permit exercitarea acestuia decat in circumscriptia de domiciliu.

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a solicitat recent ministrului Educatiei sa acorde doua zile libere pentru studenti, in 27 si 28 noiembrie, pentru ca acestia sa poata merge sa voteze in orasul in care au domiciliul. Initial, studentii au cerut o derogare de la Parlament ca sa poata vota in localitatile unde studiaza, insa cererea lor nu a fost aprobata. Potrivit ANOSR, peste 450.000 de studenti care invata in alta localitate decat cea de domiciliu nu-si vor putea exprima optiunea electorala la alegerile din 30 noiembrie din cauza faptului ca, potrivit legii, ei pot vota numai in localitatea trecuta ca resedinta in buletin.