In aceasta perioada, la Centrul de Introspectie Vizuala din Bucuresti se desfasoara evenimentul “1,2,3…Avant-Gardes”. De data aceasta, publicului i se propune o privire atenta asupra istoriei recente a artei poloneze de avngarda.

Evenimentul inregistreaza si o incarcatura politica pentru ca 1,2,3… Avant-Gardes incerca sa descopere si sa reconstruiasca o posibila istorie a artei si a filmului polonez de avangarda, in afara deformarilor aparute in istoria poloneza din ultimii 80 de ani.

Proiectul puncteaza diferite idei ale modernismului, examinand practici paralele de productie in filmul si in arta conceptuala din perioada Razboiului Rece si pana astazi. Bazat pe productia vasta de film experimental in Polonia anilor 70, "1,2,3…Avant-Gardes" ofera o selectie de filme produse in principal de artisti polonezi din acea perioada, incluzand totodata si lucrari contemporane care pun in discutie istoriile impamantenite ale cinema-ului experimental.

Expozitia include trei programe - Strategii analitice, Jocuri si Participare si Consumism – menite sa cerceteze formal si conceptual folosirea strategiilor experimentale in productia vizuala, care pot fi urmarite pana in data de 12 decembrie 2008.

Pentru mai multe detalii accesati site-ul Centrului de Introspectie Vizuala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.