In fiecare an, pe 21 mai, Biserica Ortodoxa ii praznuieste pe Sfintii Imparati Constantin si Elena.
Viata Sfintilor Imparati Constantin si a maicii sale Elena este pilduitoare. Prin ei crestinismul a devenit religie permisa in intreg Imperiul Roman. In ianuarie 313, Imparatul Constantin cel Mare da Edictul de la Milan, numit atunci Mediolanum, prin care crestinismul devine "religio licita", religie permisa, la fel cu celelalte religii din imperiu. Toate acestea nu ar fi fost posibile fara rugaciunile mamei sale, Imparateasa Elena.

In semn de evlavie si respect pentru primul imparat crestin, Serban Cantacuzino a inaltat Catedrala Mitropolitana din Bucuresti, inchinata Imparatilor Constantin si Elena. Pe 21 mai 2002, o delegatie a Bisericii Ortodoxe a Ciprului a daruit Patriarhiei Romane o caseta aurita in care se afla o parte din moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena. Din anul 2002 cei doi Sfinti au devenit oficial protectori ai orasului Constanta.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.