Circulatia se desfasoara in conditii de iarna pe mai multe drumuri nationale si judetene din Bistrita-Nasaud, in special in zona de munte a judetului, unde stratul de zapada masoara aproape o jumatate de metru, relateaza NewsIn

Soferii care au circulat duminica noaptea spre luni pe DN 17, prin Pasul Tihuta, au putut trece muntele fara probleme, potrivit sectiei Bistrita a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj.

S-a circulat insa foarte greu din cauza viscolului, in anumite momente vizibilitatea intre kilometri 108 si 116 fiind zero. 15 utilaje de deszapezire au patrulat toata noaptea in Pasul Tihuta, aruncand pe sosea peste doua sute de tone de antiderapant.

In conditii de iarna se mai circula pe DN 17 C, drumul care leaga Bistrita-Nasaud de Maramures, unde, de asemenea a nins abundent, stratul de zapada depasind 25 de centimetri in localitatea Romuli.

Conditii grele de drum au si soferii care traverseaza DN 17 D, de la Sangeorz-Bai la Valea Mare, unde zapada masoara peste 40 de centimetri. Cel mai mult a nins la Romuli si Poiana Ilvei, unde au cazut 15 litri de zapada pe metru patrat, iar temperatura cea mai scuzata, minus 9 grade Celsius, a fost inregistrata la Piatra Fantanele in Pasul Tihuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.