Actiunea de protest a fost determinata de decizia administratiei de a transfera muncitorii de la Petrochimie la SC Petrochemicals Arges SRL, care va prelua activitatea sectiei unde acestia lucreaza, transmite corespondentul NewsIn.

Noua societate va prelua si Contractul Colectiv de Munca al Petrom, care insa expira la 22 februarie 2009, iar muncitorii se tem de faptul ca nu le vor fi prelungite contractele sau vor fi afectati de disponibilizari.

In sectia Petrochimie de la Arpechim lucreaza aproximativ 600 de persoane, care au fost instiintate saptamana trecuta ca vor fi transferate incepand cu 15 decembrie la SC Petrochemicals Arges SRL.

Informarea a fost data sefilor de sectii impreuna cu un tabel. Fiecare angajat trebuia sa semneze in tabelul respectiv, insa majoritatea muncitorilor au refuzat sa semneze. Salariatii spun ca lipsesc paragrafe care ar trebui cuprinse conform Codului Muncii si, in plus, nu a fost trimis cu acordul sindicatului Unirea, care ii reprezinta in relatia cu patronatul.

Cei 600 de salariati sustin ca sunt de acord cu externalizarea sectiei, dar vor ca transferul lor sa cuprinda un nou contract colectiv de munca, in care sa se specifice clar in ce conditii pleaca.