Potrivit Irinei Duica, la randul sau, ELCEN are nevoie sa recupereze contravaloarea energiei termice furnizate RADET.

"Din 25 noiembrie va fi intrerupt consumul de gaze daca nu platim. Avem o datorie de 86 de milioane de dolari. Avem de incasat 767 de milioane lei de la RADET Bucuresti. Trebuie sa primim bani de la RADET Bucuresti si Constanta", a declarat Irina Duica la The Money Channel, potrivit NewsIn.

Directorul general al RADET, Virgil Ramba a declarat vineri la TMC ca RADET nu a primit banii necesari de la Guvern pentru subventionarea combustibilului, in timp ce societatea are de primit 100 de milioane de lei de la populatie. Valoarea subventiei de la Guvern se ridica la 180 de milioane de lei.

Ramba a spus ca aprobarea cu intarziere a tarifelor si dobanzile mari au condus la blocajul in care se afla acum compania. In acest moment, contul RADET este blocat, insa Ramba spune ca societatea va plati integral, pana la sfarsitul acestei luni, datoria lunara catre ELCEN, in valoare de 141 de milioane de lei.

"Momentan, RADET are contul blocat, dar datoria se va plati pana la sfarsitul lunii, adica restul de 70 de milioane", a adaugat Ramba.

Datoria Guvernului catre RADET se ridica la 180 de milioane de lei, iar Executivul nu a motivat de ce nu a platit datoria catre RADET.