Familiile celor 12 mineri si salvatori decedati la Petrila, precum si familiile celor opt mineri foarte grav raniti vor primi cate 10.000 lei, iar copiii persoanelor decedate vor primi burse speciale pe toata durata scolarizarii, cu valori intre 150 si 250 de lei pe luna.

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, acordarea de ajutoare financiare pentru familiile minerilor care au decedat sau au fost raniti in urma exploziei de la mina Petrila, in 15 noiembrie.

Familiile celor 12 mineri si salvatori decedati, precum si familiile celor opt mineri foarte grav raniti vor primi cate 10.000 lei, iar fiecare dintre cele opt familii ale persoanelor care au fost grav ranite va primi in plus un ajutor financiar in valoare de 5.000 lei.

Copiii persoanelor decedate vor primi burse speciale pe durata scolarizarii, in valoare de 150 lei pe luna pentru invatamantul prescolar, primar si gimnazial, de 200 de lei pe luna pentru invatamantul liceal sau pentru scoala de arte si meserii si de 250 lei pe luna pentru invatamantul universitar.

Pentru copiii in varsta de pana la 14 ani, cuantumul bursei se incaseaza de catre sustinatorul legal. Bursele se asigura din bugetul Ministerului Educatiei si vor fi indexate anual cu indicele de inflatie. Aceste burse speciale nu exclud acordarea celorlalte tipuri de burse sau forme de sprijin.

Un numar de 12 persoane au murit si alte 13 au fost ranite in urma celor doua deflagratii produse sambata, la interval de cateva ore, in subteranul minei Petrila. Din primele cercetari s-a stabilit ca deflagratiile s-au produs ca urmare a acumularilor de gaz metan in subteran.

Opt dintre minerii raniti la Petrila, aflati in stare grava, au fost transferati de la spitale din Capitala, iar alti cinci au ramas internati la Petrosani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.