Proprietarii care detin terenuri in zonele ce urmeaza sa intre in programul de acoperire cu perdele forestiere,vor primi drept compensatie 740 lei/hectar din 2009, potrivit metodologiei de acordare a compensatiei pentru pierderea de venit corespunzatoarea suprafetelor ocupate cu perdele forestiere.
"Avem in vedere 22.000 de hectare, si in prezent ne aflam in etapa in care incercam sa obtinem acordul tuturor proprietarilor pentru a putea incepe proiectul", a declarat pentru Newsin, directorul Directiei pentru Dezvoltare Forestiera din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Ciprian Pahon.
El a mentionat ca cel mai probabil fondurile necesare vor fi prevazute in bugetul pentru 2009.

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS), in luna mai, suprafata fondului forestier a inregistrat o crestere cu 0,9%, la 31 decembrie 2007 comparativ cu aceeasi data a anului 2006, iar volumul de masa lemnoasa recoltata a crescut cu 9,9 % in intervalul mentionat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.