Salvamontistii au inchis in mod oficial traseele turistice spre platoul Bucegi astazi, din cauza inrautatirii vremii, dupa ce in ultimele zile in zona a nins, s-a format gheata, iar temperaturile au coborat pana la minus 10 grade Celsius, transmite corespondentul NewsIn.

Seful Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, a declarat pentru NewsIn ca, teoretic, traseele montane se inchid la 1 noiembrie, insa, pentru ca anul acesta vremea a fost frumoasa, salvamontistii au decis prelungirea acestui termen.

"De la inceputul acestei saptamani, pe Platoul Bucegi, la peste 2.200 m altitudine, a nins, s-a format gheata, iar temperaturile au coborat pana la minus 10 grade Celsius. Acestea sunt conditiile de baza pentru a decide inchiderea traseelor turistice", a precizat Haiduc.

Traseele montane din masivul Bucegi vor fi redeschise la 1 mai 2009, pana atunci turistii care vor sa urce pe platou avand la dispozitie mijloacele de transport pe cablu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.